· 

15 Originele out of office berichten

Augustus zit er alweer voor de helft op. Mijne congé payé eindigt vandaag (naast mijn sidehustle als copywriter werk ik nog fulltime op de dienst Onderzoekscoördinatie aan de UHasselt). Dus ook mijn out of office loopt ten einde. Toen ik deze wilde instellen, ontbrak het me aan inspiratie voor een origineel afwezigheidsbericht. Of course kwam de inspiratie tijdens mijn verlof. Voor mij te laat. Maar er zijn nog lucky basterds die zo slim waren hun verlof te sparen tot het einde van de zomer. Voor hen kan de inspiratie nog van pas komen. En voor iedereen die deze blogpost tegenkwam op Google, naarstig op zoek naar een leuke out of office voor hun eerstvolgende vakantieperiode. 

Als het serieus moet zijn

Er zijn nu eenmaal werkplekken waar er, gezien de bedrijfsactiviteiten, niet veel ruimte is om te lachen. Zoals een notariaat bijvoorbeeld. Voor hen heb ik de afwezigheidsberichten wat minder afgekruid met mijn humor.

 

1. Deze mail bevat zowel goed als slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat ik momenteel afwezig ben tot en met (einddatum) wegens verlof. Het goede nieuws daarentegen, is dat ik u erna met hernieuwde energie en enthousiasme kan verderhelpen. Dus niet getreurd, enkel wat geduld. 

 

2. Mijn excuses als u dacht dat dit een vliegensvlugge reactie was op uw mail. Het is echter mijn afwezigheidsassistent die u laat weten dat ik tot en met (insert einddatum) niet op kantoor ben. Uw e-mail beantwoord ik bij terugkeer. In geval van dringende zaken, neemt u dan ook best telefonisch contact op met ons kantoor: [telefoonnummer].

 

3. Heel het jaar door zet ik met veel plezier de puntjes op de -i van administratie. Momenteel enkel op die van vakantie. Daarom ben ik tot en met (insert einddatum verlof) niet aanwezig. Dankzij mijn nauwkeurige dossieropvolging kunnen de collega's u tijdens mijn afwezigheid vast van antwoord dienen. U kan hen bereiken via (insert contactgegevens collega's). Laat uw vraag hen met een mond vol tanden achter? Dan help ik u graag verder wanneer ik terug op kantoor ben.

 

 

Als het wat luchtiger mag zijn

Onderstaande out of office berichten zitten vol knipogen en kwinkslagen. Want uw gemis op de werkvloer kan maar beter gecounterd worden met een grappige boodschap.

 

1. Mij ni bellen. En ook ni mailen. Ik ben er ni dus het heeft ni veel zin. Ik ben op dit moment waarschijnlijk al aan het wijnen. En zulk onverantwoord gedrag blijf ik nog vertonen tot en met (einddatum verlof). 

 

2. Save the date: (datum terug op kantoor). Vanaf die dag ben ik weer getrouwd met mijn werk. Tot dan geniet ik van mijn vakantie als was het mijn vrijgezellefeest.  

 

3. What happens on holiday stays on holiday. Verder mag ik volgens de NDA die ik ondertekende enkel spreken over de einddatum van mijn verlof (datum toevoegen). 

 

4. Je weet pas wat je mist als het er niet meer is. Daarom wou ik mijn baas er even aan herinneren hoeveel ik waard ben. Mijn verlof duurt nog tot (einddatum). Laat mijn baas in die periode gerust weten hoe vervelend mijn aanwezigheid is omdat werkelijk alles in het honderd loopt. Heeft u een prangende vraag die niet op antwoord kan wachten? Dan mag u (naam en contactgegevens) contacteren. Hij/zij is bijna net zo goed als ik.

 

5. Thanks for your e-mail. As I am on holiday, I am not in the office untill (date). However, I do want to say something. The same thing I told Netflix. YES, I am still watching. Stop judging me. 

 

6. Omdat mijn collega's wat rust en stilte konden gebruiken, ben ik momenteel niet op kantoor. Ik besloot mezelf dan ook maar wat rust en stilte cadeau te doen en zal daarom niet bereikbaar zijn tot (datum). 

 

7. Is er wifi in Tahiti? Een vraag die u zich waarschijnlijk al vaak (of nooit) gesteld heeft. Het antwoord moet ik u schuldig blijven. Ik kies nl. bewust voor wifi-freetime tijdens mijn verlof van (startdatum) tot (einddatum).   

 

8. Foutmelding: de persoon die u probeert te mailen kan niet gevonden worden wegens vakantie. Probeer het opnieuw vanaf (datum terugkeer op kantoor).

 

9. Work hard ✔️ Make money ✔️Play hard: currently under construction untill (date)

 

10. Gezien ik wel wat luxe verdiende en mijn loon dit helaas niet toelaat,  heb ik dan maar verlof genomen. Because offline is the new luxury. ALthans dat zeggen ze toch. Ik kan u binnenkort vertellen of het waar is. Vanaf (datum terugkeer op kantoor) keer ik weer back to basics en ga aan de slag met uw mail. 

 

11. Je suis ribbedebie. En ik neem mee... Alleszins niet mijn werkmail! Dat betekent dat je pas een antwoord van mij mag verwachten vanaf (datum terugkeer op kantoor) ten vroegste. 

 

12. Ik ben op vakantie. Een zinnig antwoord kan ik u op dit moment dus niet geven. Ik kan u echter wel vertellen dat het voor een mens onmogelijk is de eigen elleboog te likken. Ik daag u uit om het tegendeel te bewijzen. Spam mijn mailbox gedurende mijn afwezigheid (start- en einddatum) gerust met beeldmateriaal hiervan.

 

Heb jij nog een leuke out of office die je met de rest van de wereld wil delen? Laat hem achter in de reacties onder deze blogpost.

 

credits foto: not on the highstreet

Reactie schrijven

Commentaren: 0