Aangename kennismaking

De naam Iwrite4U geeft je natuurlijk al een idee over de diensten die ik aanbied. Ik schrijf teksten voor anderen want ik ben een creatieve copywriter, een freelance schrijver, een content creator, een krak in communicatie.... Maar ik ben nog zoveel meer. De naam Iwrite4U onthult enkel iets over mijn éénmanszaak maar zegt niets over de persoon die op een dag wakker werd en besloot dat het nu toch echt wel eens tijd werd om haar droom bij de spreekwoordelijke ballen te grijpen en ervoor te gaan. Omdat het best wel fijn is om te weten met wie je samenwerkt of van wie je iets koopt, stel ik me graag even aan je voor.

Het meesterbrein

Het meesterbrein achter Iwrite4U dat ben ik, Lien Scheymans.

Loedermoeder van een prachtige (doch erg koppige) dochter, partner in crime van Mr. Ivo Positivo himself en baasje van de grootste angsthaas ter wereld vermomd als Cavalier. Ik heb een hart woordevol liefde, een hoofd vol creatieve ideeën, een klungelig lijf, tonnen vol enthousiasme maar geen greintje geduld.

 

Toen ik 18 werd, leek mijn rug het plots voor bekeken te houden. Mijn (carrière)keuzes werden bijgevolg voor een groot deel bepaald door mijn fysieke gezondheid. Tot ik in 2015 door prof. Lauweryns werd geopereerd. Een man klein van gestalte maar groots door zijn kennis, kunde én empathie! Hij heeft me weer een nieuwe start kunnen geven. Plots was alles weer mogelijk. Een vrijheid die ik niet gewend was. En daardoor was ik bang. Bang om te durven doen. Bang om te springen. Dus koos ik maar voor zekerheid, voor stabiliteit, voor een baan lekker dichtbij huis met fantastische collega's... Maar stiekem bleef ik dromen van mijn eigen ding te doen.

 

In 2018 werd onze dochter geboren. Al van in het begin was duidelijk dat het een madammeke is waar pit in zit. En een dromerke. Als iets is dat ik mijn dochter wil leren, dan is het toch wel het volgende: "dromen durven doen". Maar ja, hoe zou ik haar dat kunnen bijbrengen als ik er zelf niet naar zou leven? Geen woorden maar daden, toch? Dat gaf me de eerste schop onder mijn kont.

 

Dromen laten zich overigens ook niet zomaar aan de kant schuiven. Waarom zouden ze? Ze vormen het puzzelstukje waarmee alles op zijn plaats valt. Waarmee je vorm kan geven aan je passie. Schrijven is niet alleen mijn talent maar ook mijn passie. Er is echt niets waar ik zoveel voldoening uit kan halen als uit het puzzelen en goochelen met woorden en dan zien hoe uiteindelijk alles een mooi, gestroomlijnd geheel vormt. Dankzij een enorm empathisch vermogen kruip ik voor een schrijfopdracht niet alleen in iemand zijn hoofd, maar ook in zijn ziel. Dat maakt mijn teksten héél bijzonder en krachtig. Door dat inlevingsvermogen weet ik keer op keer teksten te schrijven die raken, of het nu een doelpubliek is of je BFF. Zien hoe mijn teksten, mijn strategisch gekozen woorden, emoties naar boven brengen bij anderen geeft mij tonnen vol energie en vult mijn hart met warmte. Zien hoe ik dat niet benutte, hoe ik die droom om daar mee verder te gaan liet links liggen, deed pijn.

 

Dus toen plots Covid-19 de wereld op pauze zette en ons gezinnetje tegelijkertijd nog wat extra tegenslagen geserveerd kreeg, kwam de tweede schop onder mijn kont. Nu was het écht tijd om te luisteren naar mijn hart. Op dat moment voelde het immers alsof alle dominostenen die mijn leven overeind hielden één voor één aan het vallen waren. Nu of nooit, dacht ik toen. Als ik nu niet durf te kiezen voor dat wat mij gigantisch gelukkig maakt, blijft niets meer overeind. Zo gezegd zo gedaan. 

Wat doet Iwrite4U?

Schrijven (copywriting). Zo simpel is het. Althans, voor mij is dat simpel. Want ik ben gezegend met de geweldige combinatie die bestaat uit een passie voor woorden en een talent voor schrijven en alles dat met communicatie te maken heeft. Kortom, ik schrijf graag én goed. Wat voor soort content ik zoal uit mijn mouw kan schudden, is heel uiteenlopend.

 

Ondernemers kunnen mij inhuren als copywriter en beroep doen op mijn vrijgevige vocabulaire als ze onder meer op zoek zijn naar:

 • tekst(en) voor een website;
 • een blog (éénmalig of periodiek);
 • een speech
 • een ghostwriter voor een boek;
 • een bedrijfsfolder;
 • iemand die bestaande teksten kan corrigeren en/of herschrijven;
 • iemand die de interne communicatie onder de loep kan nemen;
 • ...

 

Particulieren kunnen profiteren van mijn spitsvondige schrijfsels door mij in te huren als freelance schrijver wanneer ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar:

 • een opvallende motivatiebrief;
 • een gepersonaliseerd gedicht;
 • een pakkende speech voor jubileum of pensioen;
 • bindteksten voor een ceremonie;
 • ...

Enfin, er is héél veel mogelijk. Dat kan je ook zien op onze diensten-pagina. Staat datgene waarnaar je op zoek bent er toch niet tussen? Vul het contactformulier in via onderstaande knop of stuur een  mail naar info@iwrite4u.be. Ik contacteer je dan zo snel mogelijk om te kijken hoe ik je kan helpen.

Waarom Iwrite4U inhuren?

Er zijn verschillende redenen waarom je Iwrite4U best toevoegt aan je lijst met contactpersonen.

 • In een onderneming heeft iedereen zijn of haar eigen takenpakket. En iedere werknemer of zaakvoerder zou 80% van de werktijd moeten spenderen aan het uitvoeren van kerntaken.  Als communicatie, het beheer van social media kanalen en content creatie niet tot deze kerntaken behoren maar er bovenop gesmeten worden, kan je deze verantwoordelijkheid net zo goed aan je bomma geven.
 • In andere gevallen worden teksten geschreven door iemand die tijd heeft maar de feeling en finesse mist om strategische woordkeuzes te maken. Om doelbewust te schrappen. 
 • De kans bestaat ook dat je als ondernemer al lang weet dat je hier iemand voor moet inhuren maar je niet de middelen hebt om iemand extra op de payroll te zetten.

In al deze gevallen is Iwrite4U eigenlijk onmisbaar.  Met een getraind oog kijk ik waar het beter kan bij bestaande teksten. Met een frisse blik ga ik op zoek naar de antwoorden waar je doelpubliek op wacht. Woordevol enthousiasme lever ik je krachtige content aan. Een investering die opbrengt en die bovendien minder kost dan een extra medewerker op de payroll.

 

Ook als particulier moet je me eigenlijk als je rechterhand zien. Aan de hand van jouw input werk ik een geheel gepersonaliseerde tekst uit die als muziek in de oren klinkt. Ben je niet voor het zeemzoete maar eerder voor rock-'n-roll? Alles kan, want met goed gekozen woorden schrijf ik een tekst vol harmonieuze woordakkoorden in eender welke stijl. Daardoor heb jij meer tijd over voor dingen die prioriteit moeten krijgen én heb je weer minder zorgen aan je hoofd, kan je weer wat van het takenlijstje afvinken.