Aangename kennismaking

Lien Scheymans - Iwrite4U - copywriter Hasselt - freelance schrijver - schrijfcoach - copy audit - content creator - Iwrite4U merchandise

Het meesterbrein achter Iwrite4U dat ben ik, Lien Scheymans.

Loedermoeder van een prachtige (doch erg koppige) dochter, partner in crime van Mr. Ivo Positivo himself en voormalig baasje van de grootste angsthaas ter wereld vermomd als Cavalier (may he rest in peace). Ik heb een hart woordevol liefde, een passie voor communictaie, een hoofd vol creatieve ideeën, een klungelig lijf, tonnen vol enthousiasme, maar geen greintje geduld.

 

Taal heeft me altijd al gefascineerd. Als jonge snaak verslond ik boeken bij de vleet. Hierdoor ontwikkelde ik een ijzersterk gevoel voor taal. Naast lezen werd schrijven een hobby van me. Al snel bleek dat mijn woorden mensen wisten te raken. Ook tekenen deed ik graag. Daardoor was het jarenlang mijn droom om kinderboeken te schrijven en zelf te illustreren. De volgende Annie M.G. Schmidt, dat wilde ik worden.

 

Toen ik 18 werd, leek mijn rug het plots voor bekeken te houden. Mijn fysieke gezondheid was vanaf dat moment bepalend voor mijn (carrière)keuzes. Die droom van me stak ik achter slot en grendel. Tot ik in 2015 door prof. Lauweryns werd geopereerd. Plots was alles weer mogelijk. Een vrijheid die ik niet gewend was. Daardoor was ik bang om mijn dromen te durven doen. Ik koos ik alsnog voor zekerheid & voor stabiliteit. 

 

In 2018 werd dan onze dochter geboren. Een madammeke waar heel wat pit in zit. En een dromerke. Als er iets is dat ik mijn dochter wil leren, dan het toch wel het volgende: "dromen durven doen". Maar ja, dat kan alleen als ik dat zelf ook doe, toch? Dat gaf me de eerste schop onder mijn kont.

 

Dus toen plots Covid-19 de wereld op pauze zette en ons gezinnetje tegelijkertijd nog wat extra tegenslagen geserveerd kreeg, kwam de tweede schop onder mijn kont. Nu was het écht tijd om te luisteren naar mijn hart. Op dat moment voelde het namelijk alsof alle dominostenen die mijn leven overeind hielden één voor één aan het vallen waren. Nu of nooit, zo voelde het. Als ik nu niet durf te kiezen voor dat wat mij gigantisch gelukkig maakt, blijft niets meer overeind. Zo gezegd zo gedaan. 

 

In juli 2020 startte ik als copywriter in bijberoep. Beste beslissing ooit. Er is echt niets waar ik zoveel voldoening uit kan halen als uit het puzzelen en goochelen met woorden om uiteindelijk te zien hoe alles een mooi, gestroomlijnd geheel vormt. Dankzij een enorm empathisch vermogen kruip ik voor een schrijfopdracht niet alleen in iemands hoofd, maar ook in de ziel van die persoon. Dat maakt mijn teksten héél bijzonder en krachtig. Door dat inlevingsvermogen weet ik keer op keer teksten te schrijven die raken. Of het nu gaat om je doelpubliek of je BFF, niemand blijft onberoerd achter. Zien hoe mijn teksten, mijn strategisch gekozen woorden, emoties naar boven brengen en mensen in beweging brentgt, geeft mij tonnen vol energie en vult mijn hart met warmte. 

Lien Scheymans - Iwrite4U - copywriter Hasselt - freelance schrijver - schrijfcoach - copy audit - content creator - brainstorm buddy - Iwrite4U merchandise
Lien Scheymans - Iwrite4U

Wat is copywriting eigenlijk?

Copywriting is het schrijven van verleidelijke, wervende teksten voor commerciële doeleinden. Dat onderscheidt een copywriter van een journalist of freelance schrijver. Als copywriter is het mijn hoofddoel de aandacht van jouw doelpubliek te grijpen, een bepaalde emotie op te wekken. Op die manier wordt het publiek in beweging gezet en gaat het over tot actie (aankoop/aanmelding). Bij het creëren van krachtige copy komt er dus best wel wat meer kijken dan alleen maar wat zinnen neerpennen. 

 1. research (klant en zijn/haar doelgroep, tone of voice)
 2. brainstormen
 3. content plan opstellen
 4. schrijven
 5. informeren (fact checking, kennis verruimen)

Conclusie: er zit een hele strategie achter dat schrijven als je een copywriter bent. Anders krijgt je klant nougatbollen in ruil voor die copy.

 

Waarom een copywriter inhuren?

Er zijn verschillende redenen waarom je Iwrite4U best toevoegt aan je lijst met contactpersonen. Als copywriter lees ik teksten op een andere manier. Denk ik anders na over zinsopbouw en woordkeuze. Weet ik dat woorden weglaten vaak beter werkt dan woorden toevoegen. Wat levert dat jou op?

 • betere leesbaarheid van je teksten;
 • hogere conversierate;
 • grotere online zichtbaarheid;
 • consistentie in je content;
 • ijzersterke branding;
 • meer tijd voor je core business.

Kortom: investeren in goede copy, da's big business.

Ken jij het belang van brainstormen?

Daarnaast help ik ondernemers via een training (éénmalig of in trajectvorm) om een echte Brainstorm Badass te worden. Waarom? Simpel. Brainstormen is nl. een bijzonder belangrijke vaardigheid als ondernemer. Waarin zit de kracht van brainstormen dan juist?

 • Nieuwe ideeën creëren nieuwe kansen;
 • Het maakt van jou een flexibele ondernemer die snel kan schakelen; 
 • Het leert je op een andere manier kijken en denken. Hierdoor vergroot je je veerkracht;
 • Brainstormen werkt het best op een plek met weinig afleiding en brengt zo onrechtstreeks rust;
 • Brainstormen werkt doorgaans beter met 2 of in groep waardoor je je meteen ook sterker voelt.

 

Is er niet meteen iemand waarmee jij af en toe kan brainstormen? Dan loop je al snel vast in je eigen denkpatroon. Een blik van buitenaf kan dan  een groot verschil maken. Ook kunnen teleurstellende cijfers ervoor zorgen dat je mindset even wat minder goed zit. Daardoor kan je vermogen om te brainstormen blokkeren en beland je in een vicieuze cirkel. Op zulke momenten kan je gelukkig een hulplijn inschakelen. Jouw persoonlijke brainstorm buddy a.k.a. Iwrite4U.

Lien Scheymans - Iwrite4U - copywriter Hasselt - freelance schrijver - schrijfcoach - copy audit - content creator - brainstorm buddy - Iwrite4U merchandise
Lien Scheymans - Iwrite4U - foto www.johanopdenacker.be

Waarvoor kan je als particulier beroep doen op een copywriter?

Het lijkt misschien gek om als particulieren een professionele schrijver in te huren. Toch is het dat niet!  Particulieren kunnen profiteren van mijn spitsvondige schrijfsels door mij in te huren als freelance schrijver wanneer ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar:

 • een opvallende motivatiebrief;
 • een gepersonaliseerd gedicht of sprookje ;
 • een pakkende speech voor jubileum of pensioen;
 • bindteksten voor een ceremonie;
 • een wensbrief;
 • ...

 

Een gepersonaliseerde tekst aan iemand cadeau doen is een uniek geschenk waar de ontvanger jarenlang plezier aan kan beleven.  

Weet je niet goed hoe je zo'n tekst mooi kan presenteren? Geen probleem, ik ga samen met jou op zoek naar een mooie manier om het als pakje af te geven.

 

Op de diensten-pagina kan je meer uitleg vinden. Staat datgene waarnaar je op zoek bent er toch niet tussen? Vul het contactformulier in via onderstaande knop of stuur een  mail naar info@iwrite4u.be. Ik contacteer je dan zo snel mogelijk om te kijken hoe ik je kan helpen.